a

Lorem ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit dolor sit amet.

Image Alt

Marin Gruia_

Înfiorarea este tot ce are omul mai bun

Emoție

Marin Gruia este în esență un pictor al sensibilității, fineții și detaliului, inspirat de natură (flori și peisaje), care se simte în elementul său prin lucrări de format mic și mijlociu. Pentru el arta adevărată emoționează și încântă.

Înfiorare 0
Atmosferă 0
Culoare 0

Flori

esența naturii moarte

Marin este maestru al florilor, în variate compoziții și scheme cromatice, în diferite tehnici și stiluri.

Peisaje

din toate anotimpurile

A doua mare temă în pictura lui Marin Gruia o reprezintă peisajele, iubind în mod proustian răsăriturile (de la pescuit).

Marin Gruia este un pastelist rafinat

Marin Gruia este un pastelist rafinat, care a ajuns să creeze o lume în care straneitatea se întrepătrunde cu frumusețea. El alege uneori tonuri vii și atunci se nasc buchete superbe, cu tonalități contrastante și aspect catifelat, dar alteori inspirația îl poartă spre un suprarealism înțelept, în care visul își are partea sa.

Jose Mespouille critic de artă

Artisul cunoașterii de sine

Viziunile sale au dimensiuni cosmice, elementele existențiale sunt sugerate abstract, iluminate straniu, astfel încât intrând pe poarta de înțelegere a universului pe care îl descrie artistul, ai senzatia pășirii pe un tărâm mirific, fantast. Pretutindeni transpare din interior emoția afectivă a mereu neliniștitului vis uman al cunoașterii de sine….

Constantin Cubleșan critic de artă

Atmosferă de basm

Tablourile sale, în care temele variază de la flori și peisaje la compozitii muzicale sau cu atmosferă de basm, conduc privitorul într-o lume fabuloasă și încântătoare, câteodată suprarealistă.

Dirk Bluhm ziarist